Pomoć

Datum poslednje revizije: 08. jun 2020

Uslovi korišćenja i pravila o privatnosti / Terms and Conditions & Privacy Policy

 • Koristeći naš internet portal smatramo da ste saglasni i da ste pročitali i prihvatili sledeće uslove korišćenja:

  Pristupanjem ili korišćenjem usluge KAZA internet portala ili bilo koje aplikacije (uključujući i mobilne aplikacije) koje KAZA ima u vlasništvu ili kontroliše, slažete se da ste pristali na ove uslove korišćenja ("uslovi korišćenja "). Ovi uslovi korišćenja utiču na vaša zakonska prava, obaveze i odgovornosti. Ako se ne slažete sa ovim uslovima korišćenja, nemojte pristupati niti koristiti Servis KAZA. Smatra se da ste prihvatili Uslove korišćenja u trenutku pristupa internet portalu.

  U određenom vremenskom periodu nudimo posebne funkcije koje imaju svoje uslove i uslove koji se primenjuju pored ovih Uslova korišćenja. U tim slučajevima, Uslovi korišćenja specifični za posebnu funkciju, a ukoliko se desi sukob primene uslova korišćenja, primenjuju se uslovi korišćenja specifični za posebnu funkciju.

 • Osnovni uslovi

  Vi ste odgovorni za bilo koju aktivnost koja se javlja preko vašeg naloga i slažete se da nećete prodati, preneti, licencirati ili dodeliti svoj račun, korisničko ime ili bilo koja prava na svoj nalog koji ste otvorili na KAZA. S izuzetkom, lica zaposlena u privrednim društvima koji su izričito ovlašćena da kreiraju račune u ime svojih poslodavaca ili klijenata, KAZA zabranjuje stvaranje i slažete se da nećete stvoriti račun za bilo koga osim sebe. Vi takođe izjavljujete da će sve informacije koje ste dostavili ili dali KAZA prilikom registracije i u svakom drugom trenutku biti istinite, tačne, aktuelne i potpune i slažete se da blagovremeno ažurirate svoje podatke po potrebi kako bi održali istinu i tačnost. Vi ste odgovorni za čuvanje vaše lozinke tajnim i sigurnim.

 • Koje informacije prikupljamo i zašto?

  KAZA prikuplja informacije koje nam dostavljate kada koristite naš servis, prijavite se na naš internet servis, pošaljite nam e-mail ili nas pozovite. Ove informacije mogu pokrivati sledeće: Vaše ime, Vašu poštansku adresu, Vašu elektronsku adresu (e-mail), Vaš telefonski broj, Vaše osnovne Facebook informacije, ime, prezime, email i profilnu fotografiju ukoliko koristite svoj Facebook ili Google nalog da pristupate našem servisu. Svrha prikupljanja ovih podataka je poboljšanje iskustva korišćenja servisa, i omogućavanje povezivanja sa drugim korisnicima našeg servisa.

 • Sa kime delimo informacije

  Vaši lični podaci se mogu se podeliti našim predstavnicima, sa drugim korisnicima servisa, posrednicima od poverenja i drugim pravnim subjektima pod ugovorom. Svrha deljenja podataka je ograničena i služi svrsi poboljšanja korisničkog iskustva, servisiranja našeg internet servisa i povezivanja zainteresovanih strana.

  Ukoliko ste koristili Facebook ili Google da pristupite našem servisu, vaši lični podaci mogu biti korišćeni u gore navedene svrhe.

  KAZA zadržava pravo da sarađuje sa predstavnicima pravosuđa u istragama koje se tiču bilo kakvih protiv pravnih radnji korisnika našeg internet servisa. Imamo pravo da podelimo grupne statističke informacije sa drugim partnerima našeg servisa. U tom slučaju, nijedna informacija koja može da identifikuje pojedinca neće biti podeljena.

  Kao i većina internet prezentacija, serveri koji služe našem servisu, automatski detektuju vaš internet uređaj preko IP adrese. Podatke o IP adresama čuvamo, i koristimo kako bi pratili stvari kao što je broj ljudi koji posete naš internet servis.

  Ukoliko nam pristupite koristeći Facebook ili Google, možemo koristiti informacije koje nam je Facebook ili Google dostavio kako bi poboljšali iskustvo korišćenja našeg internet servisa. U zavisnosti od vaših podešavanja. Facebook i Google mogu pristupiti vašim osnovnim informacijama kao što su ime i prezime, email adresa i profilna fotografija.

 • Izvjava o privatnosti

  Posvećeni smo štićenju Vaše privatnosti. Samo odabrani zaposleni u našoj kompaniji imaju prava i to u izuzetnim slučajevima da pristupe ličnim podacima korisnika našeg servisa. Konstanto preispitujemo naš sistem i prikupljene podatke kako bi osigurali najbolju moguću uslugu našim korisnicima.

 • Datoteke sa beleškama

  Koristimo IP adrese da analiziramo trendove, administriramo servis, pratimo korisnika u koršićenju našeg servisa i sakupljamo demografske podatke radi ukupnih statistika.

 • Kolačići (Cookies)

  Kao i većina interaktivnih internet servisa, i naš koristi kolačiće kako bi korisniku omogićili bolje iskustvo prilikom svake posete. Kolačiči se koriste za neke delove našeg servisa da bi omogućili dodatne funkcionalnosti i olakšali upotrebu servisa našim korisnicima.

 • Deljenje sadržaja i informacija

  Vi ste vlasnik svog sadržaja i informacija koje objavite na KAZA.rs i možete kontrolisati kako ga delite sa ostalim korisnicima. Za sadržaj koji je zaštićen intelektualnim pravima, kao što su fotografije i video snimci, dajete nam ne ekskluzivno, prenosivo, pod licencirano, bez naknade, svetsku licencu da koristimo pomenuti sadržaj, koji delite sa ostalim korisnicima putem našeg servisa. Ovo pravo prestaje onda kada vi taj sadržaj izbrišete osim u slučajevima kada je sadržaj već podeljen sa drugim korisnicima, a oni ga nisu obrisali. Kada vaš sadržaj i informacije obrišete, on postaje nedostupan drugim korisnicima, ali se kopija ovog sadržaja može čuvati određeni vremenski period.

 • Veza sa drugim web portalima

  Ovaj web sajt sadrži linkove/reference za web sajtove trećih lica. Obezbeđujući takve linkove, KAZA ne daje svoju saglasnost u pogledu sadržaja tih web sajtova. KAZA ne prihvata nikakvu odgovornost za dostupnost ili sadržaj tih web sajtova, niti odgovornost za štetu ili povredu koje nastanu kao rezultat korišćenja njihovog sadržaja, u bilo kom obliku. KAZA ne daje nikakvu garanciju da stranice za koje postoje linkovi pružaju informacije bilo kojeg kvaliteta. Korisnici pristupaju takvim web sajtovima na vlastiti rizik.

 • Odgovornost korisnika

  Korisnik ovog internet portala je u potpunosti odgovoran za sadržaj i tačnost informacija koje šalje KAZA kao i za nekršenje prava bilo koje treće strane na koju se eventualno odnose te informacije. Korisnik daje svoj pristanak KAZI da objavi takve informacije, kao i da iste koristi u svrhu statističke analize ili za bilo koje druge poslovne svrhe, uključujući ali ne ograničavajući se na reprodukciju, razvoj, reklamiranje, prodaju i marketing, bez ikakvog ograničenja i bez ikakve naknade korisniku.

  Dostavljanjem informacija korisnik daje garanciju da poseduje vlasnička prava nad poslatim informacijama i materijalom, i da ima pravo, odnosno pristanak za postavljanje privatnih informacija, odnosno materijala, te da korišćenje istih od strane KAZA neće povrediti prava treće strane. KAZA ni u kom slučaju nije obavezi da objavi ili koristi dostavljene informacije ili materijal. Prilikom korišćenja web sajta i bilo kojih informacija ili materijala koji se nalaze na istom, korisnik je u obavezi da postupa u skladu sa svim primenjivim propisima.